Home | Een Bull Terriër kopen.. de ultieme gids (puppy of volwassen)

Een Bull Terriër kopen.. de ultieme gids (puppy of volwassen)

⏱ Leestijd: 5 minuten

Waarschijnlijk heb je er lang over nagedacht als je een hond gaat kopen, vooral als het gaat om een Bull Terriër. Niet alleen omdat het je leven compleet verandert en een Bull Terriër de nodige toewijding nodig heeft, maar ook omdat het kopen van een hond redelijk prijzig kan zijn.

Een Bull Terriër pup koop je dan ook niet zomaar eventjes. Met de aanschaf van de hond alleen ben je er nog niet, want er komen ook nog andere kosten bij kijken. Sommige betalingen zijn eenmalig, maar er zijn ook kosten die maandelijks of jaarlijks terugkeren.

Het is natuurlijk wel handig als je hier een overzicht van hebt zodat je zeker weet dat je er financieel klaar voor bent. Je leest hier alles over de kosten van een Bull Terriër puppy.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Bull Terriër nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Bull Terriër!

Zoveel betaal je voor een Bull Terriër puppy

Een hond is niet goedkoop en een Bull Terriër dus ook niet. Je betaalt over het algemeen rond de €700,- voor een puppy van dit ras. Houd er daarnaast ook nog rekening mee dat je ongeveer tussen de €700,- en de €900,- per jaar kwijt bent aan het opvoeden van je hond. Hoe duur de puppy precies is, hangt af van een aantal factoren. De grootste invloed op de prijs is de manier waarop je de hond koopt.

Koop je je Bull Terriër bij een erkende fokker, dan zal de prijs misschien nog wel iets hoger dan €700,- zijn. Dat komt omdat een erkende fokker is aangesloten bij een speciale rasvereniging waardoor hij zich tijdens het fokken aan strenge regels moet houden.

Dit is puur om de honden te beschermen en om te voorkomen dat er zieke pups geboren worden. Fokkers moeten dus de stamboom goed checken voordat ze gaan fokken en regelmatig hun honden laten testen op hun gezondheid. Bovendien kost het fokken van een Bull Terriër veel tijd, geld en moeite en daar betaal je ook voor.

Let op: Het kopen of adopteren van een Bull Terriër (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Bull Terriër Handboek (100+ pagina’s). Je kan het handboek bekijken via deze link.

Een goedkopere puppy

Als je via Marktplaats een puppy koopt , betaal je over het algemeen minder dan bij een erkende fokker. De prijs van je Bull Terriër puppy zal dan misschien juist iets onder de €700,- zitten. Het verschil in de prijs van een erkende fokker en een fokker via Marktplaats is dus best groot.

Dat komt omdat een verkoper op Marktplaats niet is aangesloten bij een rasvereniging. Hij hoeft zich dus ook niet aan de regels te houden. Deze fokkers worden dan ook niet gecontroleerd om te kijken of ze wel op een goede manier te werk gaan.

Houd er rekening mee dat er op Marktplaats nog altijd verkopers zijn die gewoon geld willen verdienen en dus niet kijken naar de gezondheid van de honden. Het kan zo zijn dat ze expres zieke puppy’s verkopen.

Waar moet je op letten bij de aanschaf?

Er zijn er een aantal dingen waar je op moet letten als je een Bull Terriër gaat kopen om er zeker van te zijn dat je geen zieke puppy koopt. Gelukkig heeft Marktplaats zelf ook maatregelen genomen om dit tegen te gaan. Het is niet meer mogelijk om anoniem een dier verkopen, wat betekent dat er beter zicht is op de persoon achter het account. Je kunt ook checken of de adverteerder ook ergens anders nestjes heeft staan.

Dat wijst al snel op een broodfokker, want een erkende fokker heeft maar één nestje. Let ook goed op de advertentietekst. Handelaren schrijven namelijk juist wat de koper wil lezen. Ze zeggen bijvoorbeeld dat de hond een paspoort heeft of dat hij goed met kinderen om kan gaan. Laat je dus niet verleiden door de advertentie, maar vraag vooral naar persoonlijke informatie.

Een erkende fokker

Een andere optie is dus om een Bull Terriër te kopen bij een erkende fokker. Je betaalt dan wel wat meer geld,, maar je zult er wel heel erg lang plezier van hebben. Bovendien zijn de puppy’s bij een erkende fokker vaak gezonder omdat zij aan zijn gesloten bij een vereniging. Dat betekent dat ze onder streng toezicht staan. Hierdoor worden ze ‘gedwongen’ om goed met hun dieren om te gaan, de gezondheid en de stambomen te checken.

Dat vinden ze niet erg, want het fokken is echt een hobby en ze zijn groot fan van de Bull Terriër. Hierdoor heb je dus meer garantie dat je een gezonde pup koopt en dat is het extra geld de meeste mensen wel waard.

Deze kosten komen er ook nog bij

Naast de aanschafkosten van de pup, zijn er ook nog andere kosten waar je rekening mee moet houden. Hierbij kun je denken aan het kopen van etensbakken, speeltjes, een riem en een mand. Deze spullen koop je bij een dierenspeciaalzaak en kosten in totaal zo’n €100,-.

Ook kun je op het begin het beste met je Bull Terriër naar de puppytraining gaan en dat kost natuurlijk ook weer geld. De Bull Terriër is een slimme hond, dus een vervolgtraining kan geen kwaad bij dit ras. Ook een hondensport is aan te raden, want hij vindt het heerlijk om samen met zijn baasje actief bezig te zijn.

Daarnaast heb je ook onderhoudskosten. Wanneer je Bull Terriër nog een puppy is, kun je het beste hetzelfde voer kopen als dat je pup bij de fokker kreeg. Een puppy in de groei heeft namelijk belangrijke voedingsstoffen nodig. Ook moet je je Bull Terriër natuurlijk elke dag voeren.

Je kunt het beste uitgaan van zo’n €50,- per maand dat je kwijt bent aan eten voor je hond. Daarnaast moeten hondeneigenaren ook hondenbelasting betalen. Het bedrag hiervan is bij elke gemeente verschillend, maar gemiddeld is dit ongeveer €80,- per jaar. Een Bull Terriër is heel speels en zal dus veel speeltjes verslijten. Deze moeten natuurlijk ook weer vervangen worden door nieuwe speeltjes.

Volgens onderzoek van de rekenkamer kost het gemiddelde zo’n €18.000 in totaal om een hond zijn leven lang te onderhouden. Hierbij wordt aangenomen dat de hond twaalf jaar oud wordt. Een Bull Terriër wordt echter gemiddeld zo’n dertien jaar oud.

Dierenarts

Andere onderhoudskosten die komen kijken bij het hebben van een hond zijn de dierenartskosten. Dit zijn bijvoorbeeld inentingen, ontwormingen of een behandeling tegen vlooien. Zulke dingen moeten elk jaar opnieuw gebeuren.

De meeste mensen kiezen ervoor om hun hond te laten castreren, en dat kost uiteraard ook weer geld. De kosten hiervan hangen deels af van het geslacht van de hond, maar ook van het gewicht. Je kunt wel een ziektekostenverzekering afsluiten voor je Bull Terriër. Deze verzekeringen kosten gemiddeld tussen de €10,- en de €15,- per maand.

Op vakantie

Ga je op vakantie en kan je Bull Terriër niet mee? Dan zul je een plek voor hem moeten zoeken waar hij kan verblijven tijdens jouw vakantie. Het is natuurlijk het fijnste als hij gewoon in zijn eigen huis kan blijven en dat er iemand op hem komt passen, maar helaas is dit niet altijd een mogelijkheid. Je zou dan eventueel kunnen kiezen om je Bull Terriër onder te brengen bij een dierenpension.

Dit kan wel redelijk prijzig zijn, maar dat hangt uiteraard ook weer af van de duur van je vakantie. Je betaalt immers per nacht. Hoe langer je op vakantie gaat, hoe meer geld je dus kwijt bent aan het pension. Over het algemeen betaal je ongeveer €20,- per dag om je Bull Terriër hier achter te laten.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Bull Terriër

Overweeg je een Bull Terriër te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Bull Terriër Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld.

Klik hier om het boek te bekijken

De opvoeding en socialisatie

Bij elk hondenras is een goede opvoeding en socialisatie belangrijk, maar bij de Bull Terriër is dit nog net eventjes iets belangrijker. Dat komt omdat het een krachtige en moedige hond is. Helaas werden deze honden vroeger gefokt om deel te nemen aan hondengevechten.

Ze werden dus getraind om andere honden flink toe te takelen. Deze agressie kan nog steeds in het karakter van de hond zitten, maar als je hem goed opvoedt en goed socialiseert merk je daar niet zoveel van.

Het is bij dit ras wel belangrijk dat je hem op een positieve manier opvoedt. Straffen wanneer hij iets verkeerd doet werkt juist averechts. Je kunt dus beter belonen bij goed gedrag. Ook consequent zijn is erg belangrijk. Je pup weet namelijk niet alle regels en kan nogal onstuimig zijn.

Door rustig en consequent te blijven, kun je hem opvoeden tot een rustige en vriendelijke hond. Ook socialisatie is erg belangrijk. Door hem als pup zijnde al meteen veel met andere dieren en mensen om te laten gaan, zal hij hier ook op latere leeftijd geen problemen mee hebben. Hiermee voorkom je dat hij veel ruzie zal krijgen als jullie een wandeling aan het maken zijn.

Je huis klaarmaken

Het is natuurlijk heel leuk om een puppy te kopen, maar je moet je huis hier wel een beetje op voorbereiden. Het moet namelijk wel een veilige plek zijn voor je hond. Je kunt het beste op ooghoogte van je Bull Terriër pup naar je huis kijken.

Zie je dan loszittende kabels of scherpe voorwerpen waar hij zich pijn aan kan doen? Dan kun je deze het beste verwijderen. Zorg er ook voor dat je hond niet bij giftige spullen kan komen zoals schoonmaakmiddelen.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Bull Terriër?

Bekijk dan het Bull Terriër Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. Nu met 4 gratis bonus boeken en 100% niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Bull Terriërs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Bull Terriër wilde weten in één compleet e-book!”

Bull Terriër Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Bull Terriër!

  • Wil je een Bull Terriër kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Bull Terriër zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Bull Terriër trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Bull Terriër de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Bull Terriërs en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Bull Terriër Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Bull Terriër Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Bull Terriër Handboek interessant zal vinden.

Welkom Bull Terriër vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!