Home | Een Bull Terriër puppy kopen en in huis halen (must read)

Een Bull Terriër puppy kopen en in huis halen (must read)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Het kopen van een puppy is natuurlijk hartstikke leuk en al helemaal wanneer het om een Bull Terriër gaat! Honden van dit ras zijn namelijk heel lief en vinden het heerlijk om veel tijd met hun baasje door te brengen. Samen een flinke wandeling maken of lekker spelen in de tuin: je kunt je Bull Terriër niet gelukkiger maken.

Maar als je dan eindelijk hebt besloten dat je een Bull Terriër puppy wil kopen, begint het avontuur pas. Want waar moet je allemaal op letten als je een pup gaat kopen en in hoeverre moet je je huis voorbereiden op de komst van je nieuwe huisgenoot? Dat lees je allemaal hier.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Bull Terriër nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Bull Terriër!

Je huis voorbereiden

Natuurlijk is het hartstikke leuk om een puppy te kopen, maar je moet er wel wat voor doen. Grote kans namelijk dat je huis wat voorbereiding nodig heeft voordat je je nieuwe pup hier los laat. Er zijn namelijk een hoop dingen die misschien wel gevaarlijk kunnen zijn voor de hond.

Weet je niet zo goed waar je op moet letten? Dan kun je het beste je woning bekijken op ooghoogte van je pup. Je zult dan meteen zien wat er allemaal anders moet in huis. Denk hierbij aan loszittende kabels waar hij op kan gaan kauwen of scherpe voorwerpen waar hij zichzelf aan kan stoten.

Energiek

Puppy’s kunnen erg wild en energiek zijn, dus zorg er in ieder geval voor dat er genoeg te doen is en dat hij veel kan spelen. Als een pup zich gaat vervelen, kan hij namelijk baldadig worden en dingen gaan slopen. Zorg dus dat hij hier niet de kans voor krijgt. Je huis aanpassen doe je niet voor jezelf, maar ook voor de veiligheid van je Bull Terriër. Jonge honden kauwen graag op spullen zoals schoenen, speelgoed of sokken. Door deze dingen op te bergen, kunnen ze er ook niet bij komen en er op gaan bijten.

Let op: De aanschaf, opvoeding en verzorging van jouw Bull Terriër puppy (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Bull Terriër Handboek (100+ pagina’s). Je kan het handboek bekijken via deze link.

Trap lopen

Daarnaast is het beter dat je Bull Terriër op het begin nog niet op de trap gaat lopen, want dat is slecht voor zijn lichaam. Blokkeer deze dus zodat je pup er ook niet op kan en af kan vallen. Het beste kun je ook alle prullenbakken afsluiten, want kleine hondjes zijn erg nieuwsgierig en willen graag de inhoud van jouw prullenbak goed bekijken. Ze vinden het dan ook geen probleem om de inhoud even op de grond te gooien.

Schoonmaakspullen

Een jonge pup is erg nieuwsgierig en zal zelf niet weten wat er allemaal goed en slecht voor hem is. Hij wil overal aan snuffelen, dus zorg dat er geen gevaarlijke spullen zijn waar hij bij kan. Het is dan ook belangrijk dat je Bull Terriër niet bij de schoonmaakspullen kan komen.

Je wil namelijk niet hebben dat hij ineens schoonmaakazijn op aan het drinken is. Ook andere spullen die je hond op kan eten of drinken moet je goed opbergen. Denk hierbij aan alcohol, maar ook aan chocola, druiven of rozijnen. Voor een hele lijst met voedsel dat giftig is voor je hond kun je het beste op het internet kijken.

Je tuin voorbereiden op de komst van je pup

Naast het voorbereiden van je huis, moet je ook de tuin goed voorbereiden op je nieuwe pup. Een Bull Terriër, en vooral een puppy, vindt het namelijk heerlijk om in de tuin te spelen. Er zit nog altijd een vleugje avontuur in zijn karakter en hij zal graag de tuin willen ontdekken.

Daarom moet je er ook voor zorgen dat je tuin vrij is van gevaarlijke spullen. Dit hoeven niet per se giftige middelen te zijn zoals, maar het kan bijvoorbeeld ook kinderspeelgoed zijn of een opblaasbaar zwembad.

Houd er ook rekening mee dat er planten zijn die giftig zijn voor honden. De tuin moet een veilige leef- en speelomgeving zijn voor je puppy. Zorg er verder ook voor dat je tuin goed afgeschermd is zodat je Bull Terriër niet weg kan lopen en dat hij ook niet bij gevaarlijke spullen of reinigingsmiddelen kan komen.

Leer alles over jouw Bull Terriër puppy

Wil je álles weten over jouw Bull Terriër puppy? Bekijk dan ook het Bull Terriër Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld.

Klik hier om het boek te bekijken

Waar moet je rekening mee houden als je een pup koopt?

Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je kiest voor een hond als huisdier. Een hond zoals de Bull Terriër heeft ook veel energie en is dus het liefste actief bezig. Dit ras is dan ook niet echt geschikt voor mensen die weinig ruimte hebben voor de hond om zijn energie kwijt te kunnen. Het liefste heeft deze hond een huis met een tuin en gaat hij daarnaast nog elke dag een flinke wandeling met zijn baasje maken of samen even wat spelen.

Je kunt natuurlijk alsnog wel kiezen voor een Bull Terriër als je een kleiner huis of een kleine tuin hebt, maar je moet er dan wel voor zorgen dat hij genoeg beweging krijgt. Dit kan natuurlijk al heel simpel door elke dag even met je hond naar een park te gaan zodat hij kan spelen en door flinke wandelingen te maken.

Het liefste maakt je Bull Terriër elke dag een stevige wandeling van minstens een half uur. Honden van dit ras zijn ook erg slim, dus ze moeten ook mentaal uitgedaagd worden. Dit kan met ingewikkeldere spelletjes waarbij hij zijn hersenen goed moet gebruiken of door hem te trainen.

Als je hond niet voldoende beweging krijgt, gaat hij zich vervelen en kan hij baldadig gedrag laten zien. Dit is niet om dwars te zitten of om het baasje te pesten, maar gewoon omdat hij dan niet goed zijn energie kwijt kan.

Opvoeding en socialisatie

De Bull Terriër heeft helaas het imago dat het een agressieve hond is. Dat komt omdat hij is gefokt om te gebruiken als vechthond. Gelukkig is daar tegenwoordig niks meer van te merken, maar het is wel bij dit ras extra belangrijk dat je direct begint met een goede opvoeding en socialisatie.

Hierbij moet je streng en consequent zijn. Het heeft geen zin om je hond te straffen wanneer hij iets fout doet, want dat snapt hij niet. Het werkt veel beter om hem te belonen wanneer hij iets goed doet.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Bull Terriër?

Bekijk dan het Bull Terriër Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. Nu met 4 gratis bonus boeken en 100% niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Bull Terriërs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Bull Terriër wilde weten in één compleet e-book!”

Bull Terriër Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Bull Terriër!

  • Wil je een Bull Terriër kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Bull Terriër zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Bull Terriër trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Bull Terriër de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Bull Terriërs en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Bull Terriër Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Bull Terriër Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Bull Terriër Handboek interessant zal vinden.

Welkom Bull Terriër vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!