Home | Prijs Bull Terriër: hoe duur is deze hond in de aanschaf? (belangrijk!)

Prijs Bull Terriër: hoe duur is deze hond in de aanschaf? (belangrijk!)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Wanneer je een Bull Terriër koopt, heb je hier als het goed is van tevoren goed over nagedacht. Je koopt namelijk niet zomaar eventjes een puppy, want er zijn ook een hoop andere dingen die er nog bij komen kijken. Daarnaast is ook de plaats waar je de pup koopt belangrijk voor de prijs.

Elk ras heeft zijn eigen prijskaartje. Je hebt goedkope rassen en rassen die wat duurder zijn. In dit artikel lees je alles over de prijs van een Bull Terriër en waar je verder nog rekening mee moet houden wanneer je een hond koopt.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Bull Terriër nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Bull Terriër!

Zoveel kost een Bull Terriër

De Bull Terriër is, vergeleken met andere rassen, geen super dure hond. Het ligt er uiteraard wel aan waar je de pup koopt. Je betaalt gemiddeld rond de €700,- voor een Bull Terriër puppy. Wanneer er iets minder gevraagd wordt voor een Bull Terriër pup, dan heb je waarschijnlijk te maken met een thuisfokker.

Bij een betrouwbare en erkende fokker die al langere tijd honden fokt, betaal je vaak ruim €700,-. Je betaalt dan misschien wel wat meer geld, maar je weet ook zeker dat de hond die je koopt op een zorgvuldige manier is gefokt en dus zo gezond mogelijk is.

Een erkende fokker zit namelijk aangesloten bij een rasvereniging. Dat betekent dat de fokker zich aan bepaalde regels moet houden tijdens het fokken en dat hij onder toezicht staat van de vereniging.

Te veel betalen

Als je een nestje tegenkomt waarbij er veel meer dan €700,- wordt gevraagd voor een puppy, dan kun je beter even verder kijken. Een Bull Terriër kost namelijk simpelweg niet zoveel geld en je wil natuurlijk niet opgelicht worden. Er zijn dan ook genoeg goede en erkende fokkers die rond de €700,- blijven met hun prijs.

Let op: Het kopen of adopteren van een Bull Terriër (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Bull Terriër Handboek (100+ pagina’s). Je kan het handboek bekijken via deze link.

Te weinig betalen

Daarnaast moet je juist ook weer opletten wanneer een Bull Terriër veel minder dan €700,- kost. De kans dat de eigenaar gewoon niet weet wat de gangbare prijzen zijn of dat hij in een goede bui is en zijn honden voor minder weggeeft, is namelijk vrij klein.

Een Bull Terriër puppy die minder dan €600,- kost is te mooi om waar te zijn. Er zijn ook handelaren en broodfokkers die zieke puppy’s verkopen. Uiteraard doen zij wel net alsof de honden gezond zijn en ze zullen ook snel weg zijn door ze voor een goedkope prijs aan te bieden.

Voordat je het weet heb je een pup gekocht die je al snel in moet laten slapen of waarbij je veel geld kwijt bent aan een dierenarts of een gedragstherapeut omdat je Bull Terriër niet helemaal gezond is.

Waarom betaal je meer geld voor een fokker?

Bij een erkende fokker betaal je over het algemeen de hoogste prijs voor een Bull Terriër. Dat komt omdat er veel tijd en energie gaat zitten in het fokken van honden. Een erkende fokker is altijd aangesloten bij een rasvereniging. Daarnaast heeft een fokker ook veel onkosten wanneer hij voor zijn honden moet zorgen.

Zo moet hij genoeg ruimte, spullen en speeltjes voor iedereen hebben en natuurlijk ook genoeg voedsel. Ook kost het fokken van honden veel geld, vooral wanneer de stambomen helemaal uitgepluist moeten worden en de honden van tijd tot tijd een gezondheidstest moeten doen om er zeker van te zijn dat ze gezond zijn.

Om deze redenen betaal je simpelweg ook iets meer voor een pup bij een erkende fokker. Het voordeel hiervan is dat je dan een Bull Terriër hebt waarvan je zeker weet dat hij op een goede manier is gefokt en dus zo gezond mogelijk is.

Een oudere Bull Terriër kopen

Je kunt ook kiezen voor een Bull Terriër die al wat ouder is. Het fijne hiervan is dat je vaak ook veel minder geld betaalt dan wanneer je een puppy koopt. Bovendien is een oudere hond al helemaal getraind en afgericht, dus dit hoef je zelf niet meer te doen.

Dat is erg handig, want het kost veel tijd, energie en geld om een hond op te voeden en al helemaal bij de Bull Terriër. Het nadeel van een oudere hond kopen is dat je niet altijd zeker weet wat de hond allemaal mee heeft gemaakt.

Een oudere Bull Terriër kun je op verschillende manieren kopen. Je kunt naar het asiel gaan, maar je kunt ook een speciale website voor herplaatsingen checken of contact met een rasvereniging opnemen.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Bull Terriër

Overweeg je een Bull Terriër te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Bull Terriër Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld.

Klik hier om het boek te bekijken

Deze kosten komen er ook nog bij kijken

Met alleen de hond kopen ben je er nog niet. Er zijn namelijk nog meer dingen die gekocht moeten worden als je een pup koopt. In de meeste gevallen moet je ook betalen voor de registratie van de chip en de inenting, wat ongeveer €50,- kost. Als je je hond laat steriliseren of castreren, kost dit ook geld.

Gemiddeld kost een castratie €200,- en een sterilisatie €350,-. Verder moet je ook nog spullen aanschaffen voor je Bull Terriër. Denk hierbij aan een mand om in te slapen, een halsband, een bench, een riem en lijn, bakjes om uit te drinken en te eten en natuurlijk speeltjes.

Puppytraining

Vooral bij een Bull Terriër is het erg verstandig om meteen op puppycursus te gaan. Je moet hier namelijk meteen mee beginnen en vanaf het begin consequent zijn bij zijn opvoeding. Tijdens een training leer je hoe je met je pup om moet gaan. Je hond leert bovendien hoe hij zich moet gedragen.

Zo leert hij onder andere hoe hij moet gehoorzamen en dat hij niet achter fietsers aan moet rennen. Zo’n training kost rond de €150,-. Bij een Bull Terriër is het ook geen overbodige luxe om hierna nog door te gaan met andere trainingen.

Dertien jaar

Een Bull Terriër wordt gemiddeld zo’n dertien jaar oud. Dat betekent dat je ook dertien jaar lang nieuwe speeltjes voor hem moet kopen, voer voor hem moet kopen, hondenbelasting moet betalen en naar de dierenarts moet gaan. Check dus goed of je financieel gezien wel klaar bent voor een Bull Terriër voordat je er eentje koopt.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Bull Terriër?

Bekijk dan het Bull Terriër Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. Nu met 4 gratis bonus boeken en 100% niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Bull Terriërs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Bull Terriër wilde weten in één compleet e-book!”

Bull Terriër Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Bull Terriër!

  • Wil je een Bull Terriër kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Bull Terriër zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Bull Terriër trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Bull Terriër de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Bull Terriërs en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Bull Terriër Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Bull Terriër Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Bull Terriër Handboek interessant zal vinden.

Welkom Bull Terriër vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!