Home | Ontdek het krachtige karakter van de Bull Terriër

Ontdek het krachtige karakter van de Bull Terriër

⏱ Leestijd: 4 minuten

Helaas voor het ras zelf denken de meeste mensen bij de naam Bull Terriër aan een agressieve vechthond die niet te vertrouwen is en zomaar mensen kan bijten. Het is echter van nature helemaal geen agressieve hond maar doordat deze gefokt en getraind wordt om te vechten, wordt het er soms wel van gemaakt.

Dit maakt dat het imago van deze hond niet bepaald positief is en dat is niet echt eerlijk tegenover het ras dat echt heel vriendelijk is en zich ook zo kan gedragen, mits met de juiste training en wanneer de hond goed gesocialiseerd is.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Bull Terriër nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Bull Terriër!

Lieve, ondeugende en soms eigenwijze hond

De Bull Terriër is van nature een lieve goedzak die het liefst zoveel mogelijk bij zijn baasje in de buurt is en er van alles mee wil ondernemen. Samen zijn is daarbij een belangrijke zaak voor de hond. De hond is heel erg op mensen gericht en al helemaal op zijn eigen baasje.

Ze zijn intelligent genoeg om op de juiste manier getraind te worden en zijn overal enthousiast over zodat ze zich niet zomaar zullen vervelen, mits ze voldoende uitdaging krijgen aangeboden. De Bull Terriër is geen hondenras voor beginners want de hond kan zeker ook wel eens erg eigenwijs of ondeugend zijn en zelfs bij tijden niet eens gehoorzamen. Dit is echter niet kwaadwillend bedoeld maar zit gewoon in het beestje. Aan jou dus de schone taak om je Bull Terriër goed te socialiseren zodat je er een fijne kameraad aan hebt.

Een consequente socialisatie is belangrijk

Deze socialisatie start je dan ook het beste zo jong mogelijk. Houd als baasje je poot goed stijf als je Bull Terriër niet zo goed luistert of liever zijn eigen ding wil doen. Bij nagenoeg elke hond is een consequente opvoeding belangrijk maar zeker ook bij dit ras dat nog wel eens koppig kan zijn.

De hond kan bij tijden ook dingen helemaal uit zichzelf doen want het is een vrij onafhankelijk type maar als dat dingen zijn die niet gewenst zijn, is het voor jou als baasje zaak ze deze zo snel mogelijk af te leren. Een Bull Terriër hoef je niet met harde hand te trainen, zolang je maar consequent blijft en het beestje beloont voor goed gedrag.

Let op: Het karakter van jouw Bull Terriër (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Bull Terriër Handboek (100+ pagina’s). Je kan het handboek bekijken via deze link.

Prima gezinshond die ook met kinderen kan

Een Bull Terriër is door zijn vriendelijke aard zeker geschikt voor gezinnen met kinderen maar dient daarvoor wel goed gesocialiseerd te worden. De hond dient te kans te krijgen aan de kinderen en de situatie thuis te wennen en op hun beurt dienen de kinderen de hond met het nodige respect te behandelen. Op die manier kan er een rustige omgeving ontstaan waarin de hond goed gedijt en lief is voor mensen.

De Bull Terriër is niet erg gediend van veel onrust en herrie dus zorg voor een thuissituatie waarin hij zich geliefd en prettig voelt. Voor dit ras en nagenoeg elke hond geldt dat je ze beter niet zonder toezicht bij kinderen laat, want deze kunnen soms heel onverwacht uit de hoek komen waardoor de hond schrikt.

Hond die zelden blaft

Een opvallend kenmerk van de Bull Terriër is dat deze hond maar zelden blaft. Dat zit gewoon niet echt in zijn natuur. De ene hond blaft natuurlijk wel meer dan de andere maar de Bull Terriër zul je niet zo vaak horen. Blaft je hond nu ineens wel en blijft hij volhouden?

Dan kun je als baasje gerust gaan kijken wat er aan de hand is want dan is er beslist iets loos. Deze hond zal niet direct panikeren of aanslaan als er iets gebeurt dat hij niet kent maar doet hij dat wel, dan kun je er zeker van zijn er echt wat mis is en je dient in te grijpen.

Sportieve hond die wel een uitdaging kan gebruiken

Je Bull Terriër heeft een gespierd lijf en is een goede sporter. Om de hond fysiek in conditie te houden is het daarom belangrijk veel met je hond te bewegen. Zorg ervoor dat je hond voldoende beweegt en dat je dit met grote regelmaat samen met je viervoeter doet.

Je hond kan prima rennen, spelen, apporteren en heeft een goed uithoudingsvermogen zodat hij dit nog lang volhoudt ook. De hond aanlijnen is wel verstandig om te doen ook al loopt hij niet snel weg omdat je hem dat geleerd hebt, maar andere mensen kunnen nog wel eens schrikken van het ras waardoor je hond zelf in paniek schiet en anders dan anders reageert.

Leer alles over het karakter van jouw Bull Terriër

Wil je alles weten over het karakter van jouw Bull Terriër? Bekijk dan ook het Bull Terriër Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld.

Klik hier om het boek te bekijken

Fysieke en geestelijke uitdaging nodig

Zorg er naast voldoende fysieke uitdaging voor dat je hond geestelijk gestimuleerd wordt. De Bull Terriër is dol op spelletjes om samen met het baasje te doen zodat hij daardoor gestimuleerd wordt in goed gedrag en ook lekker bezig blijft om verveling tegen te gaan.

De hond heeft graag de ruimte om te rennen en te spelen en gebruikt daar bij voorkeur speelgoed bij zoals een bal, frisbee en nog veel andere dingen. Apporteren is leuk en als de hond het goed doet en daarvoor beloond wordt door het baasje, is dat natuurlijk helemaal geweldig. Voor een Bull Terriër kun je nooit voldoende speelgoed in huis hebben dus zorg voor veel spulletjes en de nodige variatie.

Er is heel veel verschillend hondenspeelgoed te koop maar je kunt vaak ook met de meest simpele dingen die je in huis hebt al wat leuks maken waarmee je hond zich uren kan vermaken.

Ga met je Bull Terriër naar de hondensport

Een Bull Terriër speelt niet alleen graag maar is tevens sportief bezig. Het is voor de hond daarom handig om ermee naar de hondensport te gaan om zich uit te kunnen leven. Hier kan je hond veel leren, zowel fysiek als geestelijk gestimuleerd worden en contact leggen met andere honden want daar is het ras niet altijd even sterk in.

Alles wat jullie op de hondensport leren kun je thuis ook weer toepassen zodat je hond en jij samen lekker bezig zijn. En laten we wel zijn: hond gelukkig, baasje gelukkig en dat geldt zeker ook andersom.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Bull Terriër?

Bekijk dan het Bull Terriër Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond. Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Bull Terriërs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Bull Terriër wilde weten in één compleet e-book!”

Bull Terriër Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Bull Terriër!

  • Wil je een Bull Terriër kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Bull Terriër zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Bull Terriër trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Bull Terriër de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Bull Terriërs en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Bull Terriër Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Bull Terriër Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Bull Terriër Handboek interessant zal vinden.

Welkom Bull Terriër vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!