Home | Bull Terriër uit het asiel halen? Bekijk dan zeker deze must read!

Bull Terriër uit het asiel halen? Bekijk dan zeker deze must read!

⏱ Leestijd: 4 minuten

Als je een nieuwe hond gaat kopen, is de kans groot dat je voor een puppy kiest. Dat is ook niet gek, want het is natuurlijk ook gewoon heel erg leuk om zo’n schattige puppy in huis te hebben. Daarnaast is het natuurlijk speciaal om je hond, wat uiteindelijk ook je beste vriend zal worden, mee te maken als kleine pup.

De meeste mensen denken er dan ook niet eens aan om een kijkje te nemen in het asiel als ze een nieuwe hond willen. Je zult hier waarschijnlijk geen Bull Terriër puppy vinden, maar misschien wel een Bull Terriër die al wat ouder is en dat is eigenlijk minstens net zo leuk!

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Bull Terriër nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Bull Terriër!

Naar het asiel

Als je naar het asiel gaat, zijn er verschillende opties om uit te kiezen. Je kunt uiteraard naar het asiel gaan om te kijken of er daar een Bull Terriër zit. Een andere optie is om online te gaan zoeken. Er zijn namelijk websites waar profielen van honden op staan die graag een nieuw baasje willen hebben.

De asieldieren die hier op staan, zitten in opvangcentra van de Dierenbeschermen te wachten op een nieuw baasje. Meestal staat er op de website van een asiel ook een overzicht van alle honden die zij op dat moment hebben. Je kunt dus van tevoren al even kijken of er een Bull Terriër in het asiel zit die jij wil redden.

Zo komt een hond in het asiel terecht

Mensen denken nog wel eens dat de honden in het asiel geen goed karakter hebben of dat ze heel vervelend zijn. Dat is echter lang niet altijd het geval. Sterker nog, meestal ligt het zelfs aan het baasje dat de Bull Terriër in het asiel terecht is gekomen.

Dit hoeft ook weer niet de bedoeling van het baasje te zijn, want het kan ook gewoon zo zijn dat hij of zij niet meer in staat is om voor zijn hond te zorgen. Misschien gaat hij verhuizen en is het niet mogelijk dat de hond niet mee gaat. Het kan ook zijn dat het baasje ernstig ziek wordt, komt te overlijden of dat hij niet meer de financiële middelen heeft om voor zijn Bull Terriër te zorgen.

Let op: Het kopen of adopteren van een Bull Terriër (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Bull Terriër Handboek (100+ pagina’s). Je kan het handboek bekijken via deze link.

De voordelen van een Bull Terriër uit het asiel halen

Het heeft verschillende voordelen om een Bull Terriër uit het asiel te halen. Ten eerste is het belangrijkste natuurlijk dat je de Bull Terriër een nieuwe kans op een fijn leven geeft. Hij zat eerst opgesloten in een asiel en dankzij jou kan hij dan weer ergens anders gaan wonen!

De Bull Terriër is een hond die heel graag buiten is en samen met zijn baasje tijd doorbrengt. Hij zal het dan ook heerlijk vinden om eindelijk het asiel te kunnen verlaten. Bovendien zal het je zelf ook goed doen om te zien wat voor een geluk je bij de hond teweeg brengt.

De prijs

Een ander voordeel van het halen van een Bull Terriër uit het asiel, is dat de kosten in het asiel een stuk lager liggen dan de kosten voor een jonge puppy. Dat heeft verschillende redenen. Ten eerste is het gewoon zo dat alle asieldieren goedkoop zijn. Ze willen namelijk geen winst maken, maar vragen wel geld voor de kosten die zij hebben gemaakt om voor de dieren te zorgen.

Je betaalt bij het asiel voor een hond meestal tussen de €100,- en de €400,- euro. Dat is dus een stuk goedkoper dan een Bull Terriër puppy, die ongeveer €700,- kost. Als je een Bull Terriër koopt in het asiel, is hij medisch onderzocht, gechipt, geregistreerd en ingeënt.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Bull Terriër

Overweeg je een Bull Terriër te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Bull Terriër Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld.

Klik hier om het boek te bekijken

De gezondheid

Dieren in een asiel zijn meestal erg gezond. Wanneer ze te zwaar, ziek of verzwakt binnen komen, zullen de medewerkers er alles aan doen om de dieren weer beter en gezond te maken. Als de Bull Terriër een chronische aandoening heeft, zal dit gemeld worden als je naar de hond gaat kijken. Daarnaast krijg je vaak advies over de beste manier om voor het dier te zorgen als je besluit hem te adopteren.

Getraind

Een ander voordeel aan een hond uit het asiel halen is dat hij dan al helemaal getraind en gesocialiseerd is. Je hoeft hem dus niet meer op te voeden, want dat heeft zijn vorige baasje al voor je gedaan. Dat scheelt jou mooi een heleboel tijd, geld en moeite.

Het kan namelijk nog wel een hele klus zijn om een Bull Terriër op te voeden. Dit ras is eigenlijk niet echt geschikt voor mensen die nog nooit eerder een hond hebben gehad, maar het scheelt al heel erg als je kiest voor een Bull Terriër die je zelf niet meer op hoeft te voeden en hoeft te socialiseren.

De nadelen van een Bull Terriër uit het asiel halen

Natuurlijk zitten er ook wat nadelen aan het adopteren van een Bull Terriër. Het dier is vaak al wat ouder en dat betekent dus ook dat je minder lang van je Bull Terriër kunt genieten. Een puppy heeft als het goed is nog een lang leven voor zich, maar bij een oudere hond is dat natuurlijk niet zo. Helaas zitten er bijna nooit Bull Terriër puppy’s in het asiel.

Een pup kun je namelijk voor veel geld verkopen, dus mensen brengen hem niet snel naar het asiel waar ze er helemaal geen geld voor krijgen.

De geschiedenis

Een ander nadeel van een Bull Terriër die je uit het asiel haalt, is dat je niet zeker weet wat hij allemaal al heeft meegemaakt in zijn leven. Meestal weten de mensen in het asiel hier wel iets over te vertellen, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn.

Dat kan bij de Bull Terriër wel lastig zijn, omdat hij agressief gedrag kan vertonen als hij in het verleden niet goed is behandeld of wanneer hij niet goed is opgevoed en gesocialiseerd. Als dat zo is, zullen de mensen in het asiel je hier wel voor waarschuwen. Ze geven niet zomaar een Bull Terriër weg die niet voor iedereen geschikt is.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Bull Terriër?

Bekijk dan het Bull Terriër Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. Nu met 4 gratis bonus boeken en 100% niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Bull Terriërs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Bull Terriër wilde weten in één compleet e-book!”

Bull Terriër Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Bull Terriër!

  • Wil je een Bull Terriër kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Bull Terriër zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Bull Terriër trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Bull Terriër de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Bull Terriërs en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Bull Terriër Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Bull Terriër Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Bull Terriër Handboek interessant zal vinden.

Welkom Bull Terriër vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!